Onze bruiloft (en trouwdag)

Op 10 juni 2011 vroeg mijn man mij ten huwelijk. Nou ja, toen was het natuurlijk nog mijn vriend. Het was zo'n speciaal gevoel wetende dat mijn beste vriend ook zijn leven met mij wilde delen. Al snel hadden we een datum afgesproken, namelijk 6 september 2012. Al snel kwamen we erachter dat niet iedereen van de familie erbij kon zijn en dus verzette we de datum. De nieuwe datum werd 11 juli 2013. Na maanden plannen kreeg de bruiloft steeds meer vorm en gelukkig hadden mijn man en ik dezelfde bruiloft voor ogen. Ook besloten we op 2 dagen te trouwen: één dag voor de wet en één dag voor de kerk.

Op 5 juli 2013 was het officiële moment daar, we gingen officieel trouwen. Samen met onze getuigen en ons bruidsmeisje moesten we net na het middag uur ons melden bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Het was een trouw dienst zonder ceremonie dus het was niet veel bijzonders. Gelukkig was de fotograaf, waarmee we na het trouwen een fotoshoot gingen doen, lekker op tijd en liep ze dus snel mee naar binnen. Daarom hebben we dus ook wat foto's van het officiële ja-woord, waar we erg blij mee zijn.
Iedereen vond het heel spannend, behalve ik. Ik vond het erg leuk, begrijp me niet verkeerd! Maar ik was er gewoon klaar voor. Geen spanningen, geen zenuwen. Alleen maar blijdschap.
We hadden geen ringen, aangezien we deze liever wilde wisselen bij de kerkelijke dienst. Om toch een aandenken te hebben, hadden we gepersonaliseerde sleutelhangers besteld uit Amerika.

Nadat we officieel voor de wet getrouwd waren, zijn we het centrum ingelopen voor een fotoshoot. We wilde graag wat foto's van de dag dat we officieel getrouwd waren. Daarna zijn we wat op een terras gaan drinken. Het was droog weer en het was erg gezellig.

Omdat we ook deze dag met onze ouders wilde vieren hebben we iedereen uitgenodigd bij mijn ouders thuis om samen een hapje te eten. We hadden een buffet samen gesteld en samen hebben we de dag afgesloten. Het was een rustige, maar erg fijne dag om samen te vieren.

Nog geen week later gingen we trouwen voor de kerk. Dit was op donderdag 11 juli 2013. Ik hou van de donderdag en het was de eerste week van de zomervakantie van het land waar de familie van mijn man vandaag komt.

Ik sliep bij mijn ouders zodat we elkaar 24 uur niet zouden zien. De zussen en broer verzamelde zich bij mijn ouders en de ouders van mijn man gingen naar mijn man toe. Zo waren we toch allemaal wat langer samen om rustig te genieten van de dag.

De fotograaf en videograven waren er al vroeg bij. Dat was super, want zo hadden we lekker veel beeldmateriaal!


Na enige tijd kwam hij mij ophalen. De vader van mijn getuige heeft een Porsche Boxster en die mochten we lenen. Mijn man was in de zevende hemel, hij vond het super! We dronken allemaal nog wat bij mijn ouders en vervolgens gingen wij samen met ons bruidsmeisje naar de fotolocatie.

We hadden gekozen voor een mooi park in de omgeving. Lekker veel groen een mooie plekjes. Ja, helemaal super!

In de middag vond de kerkelijke ceremonie plaats. Alle gasten werden hiervoor uitgenodigd, maar we hadden enkel verwacht dat de daggasten de ceremonie bij zouden wonen. Het was dan ook een hele grote verrassing dat er vele mensen waren. Zelfs mijn oude collega's van de BSO en wat kindjes waren er. We waren beide enorm geraakt door alle aanwezige!
Na de ceremonie maakte we nog wat foto's met de daggasten en gingen we naar de feestlocatie.
Hier gingen we toosten, sneden we de taart aan en hadden we een buffet. We werden daar ontvangen met een gordijn van bubbels. Alle gasten kregen een bellenblaas en mochten zich daarmee helemaal uitleven. Heerlijke foto's hebben we daarvan gekregen.
De taart was zelf gemaakt. Een klein simpel taartje en ik ben er erg blij mee.
Het was een wit taartje met een roze rand onderaan. Bovenop lagen twee gerbera's, mijn lievelingsbloemen. Dit waren ook de bloemen van mijn bruidsboeket, de corsage van mijn man en mijn polscorsage. We hadden hem zelfs kunnen verwerken in de antennelintjes.


Na het buffet hadden we een receptie waarna het feest volgde. Het was een enorm leuke avond. We hebben gedanst tot we niet meer konden en enorm veel gelachen. Heerlijk om dit te kunnen delen met de mensen waar wij zoveel om geven.Na het feest gingen wij naar een hotel. We gingen niet op huwelijksreis maar wilde toch graag de dag speciaal afsluiten. De kamer was mooi versierd met o.a. een handdoek zwaan op het bed en een hartje van rozeblaadjes eromeen. Ook stond er een lekkere fles Cava, met complimenten van het hotel. Enorm leuk allemaal! De dag erna kregen we een heerlijk ontbijt op bed. Het was zo lekker dat ik er nog vaak aan terug denk. Binnenkort nog maar eens een nachtje daar door brengen, alleen al voor het ontbijt!

We hebben een heerlijke dag gehad en genoten van ieder moment. Een dag om niet meer te vergeten!

Liefs Puck


10 opmerkingen:

 1. wauw wat een prachtige foto's dit zal zeker een mooie dag(en) geweest zijn,
  van harte gefeliciteerd
  groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ja, we hebben 2 hele fijne dagen gehad!

   Liefs Puck

   Verwijderen
 2. Het was een onvergetelijke dag, We hebben genoten en nog regelmatig komen de foto's tevoorsxhijn.
  Liefs mama

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk geschreven en mooie foto's geplaatst.
  Daar kun je lekker van nagenieten.
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! We genieten nu nog na, al is het weer maanden geleden!

   Liefs Puck

   Verwijderen
 4. leuk wat een prachtige bruidsfotos zeg! geweldig :) hoop dat jullie het naar je zin hebben gehad

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vooral die laatste zal erg mooi als herinnering op canvas kunnen! Mooie foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je de foto's gewoon wilt delen. Zelf ben ik nog op zoek naar een bruidsfotograaf dus ben stiekem bij andere bruidjes aan het kijken voor inspiratie. Leuk trouwens zo'n subtiele tiara in je haar. Daar ben ik nog over aan het twijfelen of een haarkam of een tiara in het haar. Wil mij namelijk echt een princes voelen op de dag!

  BeantwoordenVerwijderen