Oriflame en andere cursussen

Op de Love & Marriage beurs ben ik benaderd voor een proef make-up voor mijn bruiloft door adviseuses van Oriflame. Ik kende het merkt niet en ben me hierin gaan verdiepen. Ik hoorde heel veel positieve reacties. Het enige negatieve wat ik hoorde was dat de producten super waren, maar dat sommige adviseuses niet konden adviseren en opmaken. Ik liep tegen het einde van mijn opleiding aan en ik wilde graag weer wat nieuws leren. Ik ben toen gaan kijken bij Oriflame en zag dat zei gratis opleidingen aanboden om adviseuse te worden. Dat leek mij wel wat! Ik heb dan ook meer informatie aangevraagd en als snel kwam de regio manager bij mij op bezoek. Na een kort gesprek stuurde ze mij door naar mijn 1e Bestelling (2)manager. Zij legde mij van alles uit en ik had er enorm veel zin in. Zij heeft mij getraind in het adviseren van de producten die geschikt zijn voor verschillende huidtypes. Ook heeft ze mij geleerd hoe ik iemand op moet maken, basis visagie dus. Ik heb dan ook snel mijn eerste workshop bijgewoond en mijn aller eerste bestelling kunnen plaatsen. Het geeft mij zo’n fijn gevoel dat ik mensen kan helpen met de verzorging van de huid en het uiterlijk.

Omdat ik het zo leuk ben, ben ik me verder gaan verdiepen in de verzorging van de huid en het uiterlijk. Ik heb een cursus gevolgd voor Color Couture. Dat is een gel-lak die maar liefst 3 weken op de nagels blijft zitten. Eigenlijk kun je zeggen dat het een nagellak is die 3 weken blijft zitten en een hele spectaculaire afwerking heeft. Ik ben zelf sinds een maand ongeveer gestopt met nagelbijten en bij mij heeft het al heel goed geholpen!

Naamloos-1

Bij deze cursus leerde ik ook hoe ik een French manicure (gekleurd randje bovenaan de nagel) moet zetten en hoe ik designs (nail art) moet aanbrengen. Overigens heb ik een anderhalve maand ongeveer geleden een cursus nail art met gewone nagellak gedaan, dus dat kan ik ook!
Ook heb ik een cursus gevolgd voor de versteviging van de natuurlijke nagel met gel. Sommige mensen hebben namelijk erg broze nagels die snel afbrokkelen of afscheuren. Ik kan nu een laagje speciale gel aanbrengen (die overigens uithard in 30 seconde in plaats van 3 minuten) waardoor de nagels goed kunnen groeien.
Over een tijd heb ik nog 1 cursus en daarna mag ik op examen in Eindhoven. Ik krijg dan (hopelijk) een officieel salon certificaat en sta ingeschreven bij Entity Color Couture als stylist met hun product. SUPER!

Aankomende zaterdag doe ik nog een cursus waarin ik leer de wenkbrauwen te verven en epileren en de wimpers te verven. Hier kijk ik ook erg naar uit.

Aan het einde van deze maand doe ik een cursus voor het leren inzetten van extensions. Dit heb ik ‘gewonnen’ op vakantieveilingen.nl voor een prikkie, en dat laat ik niet aan mij voorbij gaan!

Vandeweek heb ik me opgegeven voor een thuisstudie voor schoonheidsspecialiste. Dit is uiteindelijk meteen officieel erkend diploma, eenzelfde als wanneer ik naar school zou gaan. Helaas heb ik niet de tijd en middelen om een voltijd opleiding te doen. Dit lijkt me dan ook super leuk om te leren. Of ik er echt een salon mee ga openen, dat moet de tijd nog uitwijzen.

3 opmerkingen:

 1. Oriflame bevalt mij net zo goed als jou. Ik heb er een goed velletje bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je een hoop cursussen gedaan, leuk hoor! Daar heb je altijd wat aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent goed en leuk bezig.
  Thuisstudie schoonheidsspecialiste ... en praktijk en oefenen van massages ?? Succes.

  BeantwoordenVerwijderen