Liefdes Taart

Zoals jullie misschien wel weten werk ik op een buitenschoolse opvang. Een stagiaire van de BSO vroeg mij of ik een taartje voor haar wilde maken om te vieren dat haar vriend en zij 4 jaar samen zijn. Hier had ik wel zin in omdat ik liefde enorm belangrijk vind in het leven (en ik graag taartjes maak).
Om me voor te bereiden trok ik de 12e Taartkastjes open en vond ik de siliconen hart vormen niet geschikt hiervoor. Super leuk om een simpele cake te maken maar niet voor taarten bedekt met fondant. Ik ben dan ook een nieuwe hart vorm gaan halen. Het is een metalen hart vorm van bijna 25 cm. Daar kunnen dus wel wat stukjes uit, 18 maar liefst!
Toen ik eenmaal begon met bakken had ik niet goed bedacht hoeveel beslag in de vorm moest. Hierdoor was de taart veel te laag geworden, terwijl ik het fijn vind als het biscuit mooi hoog wordt.
Ik ben dan ook opnieuw begonnen en de 2e keer was het helemaal goed. Ik ben gaan vullen, met botercrème en jam, 12e Taart (2)en gaan afsmeren en alles ging super goed. Ik voelde me er super bij! Totdat ik hem ging versieren. Ik vond het helemaal niets. Ik heb niet de juiste uitstekers voor zowel hartjes als cijfers. Binnenkort toch maar eens naar de winkel (en dat vind ik heel erg *sarcasme*)!  Mijn vriend vond hem gelukkig wel erg leuk en de ontvanger ook. En dat de ontvanger hem leuk vind, daar gaat het tenslotte om!

6 opmerkingen:

 1. Hij ziet er erg mooi uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel leuke taart.Kan me voorstellen dat ze er erg blij mee waren.Maar snap ook dat jij niet tevreden bent en vind dat je niet de juiste uitstekers hebt.Volgens mij is dat gewoon een probleem van elke bakster,haha

  groetjes,Marika

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij ziet er heel mooi uit.
  Kun je de figuurtjes ook knippen ?
  Of met een mesje snijden uit de vrije hand ?
  grtjs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! De figuurtjes zijn ook gemaakt van Fondant en deze zijn gemaakt met een uitsteker. De uitstekers kun je bijvoorbeeld ook gebruiken om koekjes te maken. Met een mesje kan natuurlijk ook. Ik post strakjes een bericht van een taart waarbij ik wel de figuren en letters met een mesje heb uitgesneden.

   Verwijderen
 4. Anoniem22.6.12

  wow. netzo mooi. hoeveel kost dat ongeveer? zo'n taart.

  mail plz even trug na: jackyenwoepi@hotmail.com

  groetjes Rosa.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh sorry! Ik zie nu je reactie pas! Volgens mij heb ik de instellingen verkeerd staan van BlogSpot!

   Groetjes Puck

   Verwijderen