Tas Taart

Afgelopen zaterdag heb ik een workshop Tas Taart gedaan. Om half 9 ben ik vertrokken naar Breda en werd daar hartelijk ontvangen. Ik ben er al eens eerder geweest toen ik het Kerst Schaapje heb gemaakt.

In de ochtend zijn we begonnen met alle accessoires te maken. Deze moesten namelijk goed drogen. Normaal maak je deze minimaal 2 dagen van tevoren zodat ze goed kunnen drogen, maar daar hadden we nu geen tijd voor. Er ging daardoor een poeder door de fondant, Tylose. Deze zorgt ervoor dat de fondant snel droog, maar helaas dan ook snel scheurt. Dat mocht de pret niet drukken.

17e Taart (3)Het is een taart met een uitdaging, maar ik vind hem erg leuk om te maken!
Ik hoop dat ik hem binnenkort nog eens kan maken!

Geslaagd!

Jaja, na 3 jaar zwoegen heb ik hem dan eindelijk: mijn DIPLOMA!
Op 14 juni werd ik gebeld met het officiƫle bericht dat ik geslaagd was. Dit was geen verrassing want mijn coach/mentor had 2 weken van tevoren al aangekondigd dat we geslaagd waren! Maar dat maakte het natuurlijk niet minder leuk!

Ik had nieuwe kleren gekocht en ik voelde me super goed. Vandaag was immers de dag dat ik officieel Pedagogisch Medewerker werd. DSCN0081
Het was een enorm leuke diploma uitreiking. Mijn coach had een speciaal woordje voor iedereen in mijn klas. Ze had een voorwerp dat symbool stond voor wie jij was. Ik kreeg 2 kleine kopjes. Ze waren hetzelfde (ik ben erg georganiseerd) en er stond op allebei een klein hartje. Het hartje stond voor de liefde en zorgzaamheid. Ook betrok ze mijn vriend bij het verhaaltje omdat ik het blijkbaar erg veel over hem heb (tsja, dat is liefde he!).

DSCN0085Na de persoonlijke woordjes kwam het officiĆ«le gedeelte.We gingen de diploma’s tekenen. Ik was meteen aan de beurt en vond het erg spannend.
Gelukkig waren alle gegevens in orde en kon ik hem gewoon tekenen. Ook zat mijn cijferlijst erbij. Ik heb het goed gedaan: mijn laagste cijfer is een 7,4 en ik heb bijna overal een G (van Goed).
Ik ben er trots op!

Nu ben ik officieel Pedagogisch Medewerker!

De jongens tegen de meisjes.

En hele tijd geleden kreeg ik en uitnodiging om de opnames van De Jongens Tegen De Meisjes bij te wonen. Nadat ik wat vrienden had uitgenodigd heb ik daarop gereageerd met het antwoord dat we daar graag bij willen zijn. Ik krijg wel vaker uitnodigingen, zo waren we in december bij de opnames van Ik Hou Van Holland. 7 mei moesten we om 18.30 bij de studio in Baarn zijn. Het was een EK thema, waar ik helaas niets mee heb. Ook heb ik me erg geërgerd aam de gasten. Al met al was het weer een nieuwe ervaring, maar ik zou er niet zomaar nog een keer naar terug gaan.





Meppertje

Oh jeej! Bijna vergeten dit schattige meppertje te posten. De dochter van mijn nicht werd 2 en er werd dan ook gevraagd of ik een meppertje kon maken. Natuurlijk wilde ik dat graag. Het werd een simpel taartje met de witte poes. De jarige heeft er heerlijk van gesmuld!


Oriflame en andere cursussen

Op de Love & Marriage beurs ben ik benaderd voor een proef make-up voor mijn bruiloft door adviseuses van Oriflame. Ik kende het merkt niet en ben me hierin gaan verdiepen. Ik hoorde heel veel positieve reacties. Het enige negatieve wat ik hoorde was dat de producten super waren, maar dat sommige adviseuses niet konden adviseren en opmaken. Ik liep tegen het einde van mijn opleiding aan en ik wilde graag weer wat nieuws leren. Ik ben toen gaan kijken bij Oriflame en zag dat zei gratis opleidingen aanboden om adviseuse te worden. Dat leek mij wel wat! Ik heb dan ook meer informatie aangevraagd en als snel kwam de regio manager bij mij op bezoek. Na een kort gesprek stuurde ze mij door naar mijn 1e Bestelling (2)manager. Zij legde mij van alles uit en ik had er enorm veel zin in. Zij heeft mij getraind in het adviseren van de producten die geschikt zijn voor verschillende huidtypes. Ook heeft ze mij geleerd hoe ik iemand op moet maken, basis visagie dus. Ik heb dan ook snel mijn eerste workshop bijgewoond en mijn aller eerste bestelling kunnen plaatsen. Het geeft mij zo’n fijn gevoel dat ik mensen kan helpen met de verzorging van de huid en het uiterlijk.

Omdat ik het zo leuk ben, ben ik me verder gaan verdiepen in de verzorging van de huid en het uiterlijk. Ik heb een cursus gevolgd voor Color Couture. Dat is een gel-lak die maar liefst 3 weken op de nagels blijft zitten. Eigenlijk kun je zeggen dat het een nagellak is die 3 weken blijft zitten en een hele spectaculaire afwerking heeft. Ik ben zelf sinds een maand ongeveer gestopt met nagelbijten en bij mij heeft het al heel goed geholpen!

Naamloos-1

Bij deze cursus leerde ik ook hoe ik een French manicure (gekleurd randje bovenaan de nagel) moet zetten en hoe ik designs (nail art) moet aanbrengen. Overigens heb ik een anderhalve maand ongeveer geleden een cursus nail art met gewone nagellak gedaan, dus dat kan ik ook!
Ook heb ik een cursus gevolgd voor de versteviging van de natuurlijke nagel met gel. Sommige mensen hebben namelijk erg broze nagels die snel afbrokkelen of afscheuren. Ik kan nu een laagje speciale gel aanbrengen (die overigens uithard in 30 seconde in plaats van 3 minuten) waardoor de nagels goed kunnen groeien.
Over een tijd heb ik nog 1 cursus en daarna mag ik op examen in Eindhoven. Ik krijg dan (hopelijk) een officieel salon certificaat en sta ingeschreven bij Entity Color Couture als stylist met hun product. SUPER!

Aankomende zaterdag doe ik nog een cursus waarin ik leer de wenkbrauwen te verven en epileren en de wimpers te verven. Hier kijk ik ook erg naar uit.

Aan het einde van deze maand doe ik een cursus voor het leren inzetten van extensions. Dit heb ik ‘gewonnen’ op vakantieveilingen.nl voor een prikkie, en dat laat ik niet aan mij voorbij gaan!

Vandeweek heb ik me opgegeven voor een thuisstudie voor schoonheidsspecialiste. Dit is uiteindelijk meteen officieel erkend diploma, eenzelfde als wanneer ik naar school zou gaan. Helaas heb ik niet de tijd en middelen om een voltijd opleiding te doen. Dit lijkt me dan ook super leuk om te leren. Of ik er echt een salon mee ga openen, dat moet de tijd nog uitwijzen.

Inhaalslag

Wat heb ik het de afgelopen tijd ongelofelijk druk gehad. Ik heb dan ook niet kunnen bloggen terwijl ik wel allerlei foto’s heb genomen en van alles heb meegemaakt. Ik heb dan ook besloten om alsnog alles te gaan bloggen de komende dagen. Dit zal dan wel niet op chronologische volgorde zijn (Lees: een totale warboel), maar ik wil het graag met jullie delen.14e Taart

Ik ga dan ook beginnen met de taartjes die ik de afgelopen tijd gemaakt heb.
De oude collega/vriend van mijn lieftallige aanstaande man was jarig en ik kon niet mee naar zijn verjaardag. Daarom wilde ik toch iets voor hem maken en dat is dit bier dopje geworden.

14e taart (2e Barbietaart)

 

 

Mijn nicht haar dochter werd 8 jaar en
vroeg of ik een prinsessentaart wilde maken.
Nou, natuurlijk wil ik dat!
Deze heb ik dan ook aan haar gegeven als cadeautje
(met een extra cadeautje erbij, ik kan het niet laten!)

 

Op 22 juni dit jaar krijg ik mijn diploma als Pedagogisch Medewerker Niveau 3. Om het jaar af te sluiten moest iedereen een eindpresentatie houden, ik dus ook! Er werd gevraagd om dit zo creatief mogelijk te doen. Aangezien iedereen weet dat ik aan het ‘taarten’ ben was het een logische beslissing.
Ik heb verschillende taartjes gemaakt die de stappen in mijn ontwikkeling symboliseerde. Zo begon ik als leeg/kaal taartje en groeide ik uit tot een stapeltaart die alsmaar blijft groeien.

Taart presentatie15e Taart (1e Stapeltaart)

Ook vroeg iemand mij of ik een taart wilde maken 16e Taart (2e stapeltaart)voor haar schoonmoeder. Dit leek mij erg leuk om te doen aangezien mijn vriend voor 2 weken naar Noorwegen was voor oefening van het leger. Een beetje afleiding is dan altijd welkom. Het was echter heel warm weer en dit is niet gunstig voor het werken met fondant. Ik ben in de ochtend begonnen en dat was zo’n ramp dat ik in de late avond en nacht verder ben gegaan. Ik had het bovenste en middelste taartje wel zeker 8-10 keer opnieuw bekleed en hij bleef maar scheuren. Ik was het beu en heb het proberen te bedekken met bloemen. Van een afstandje ziet hij er gelukkig leuk uit en de ontvanger was er ook erg blij mee!~


Nou dit waren mijn taartjes. Ondanks vele tegenslagen ben ik er alsnog allemaal best blij mee. Alle taarten (behalve de bier dop) zijn gemaakt in de late avond en nacht. Pff, taarten in de winter is veel fijner!