Liefdes Taart

Zoals jullie misschien wel weten werk ik op een buitenschoolse opvang. Een stagiaire van de BSO vroeg mij of ik een taartje voor haar wilde maken om te vieren dat haar vriend en zij 4 jaar samen zijn. Hier had ik wel zin in omdat ik liefde enorm belangrijk vind in het leven (en ik graag taartjes maak).
Om me voor te bereiden trok ik de 12e Taartkastjes open en vond ik de siliconen hart vormen niet geschikt hiervoor. Super leuk om een simpele cake te maken maar niet voor taarten bedekt met fondant. Ik ben dan ook een nieuwe hart vorm gaan halen. Het is een metalen hart vorm van bijna 25 cm. Daar kunnen dus wel wat stukjes uit, 18 maar liefst!
Toen ik eenmaal begon met bakken had ik niet goed bedacht hoeveel beslag in de vorm moest. Hierdoor was de taart veel te laag geworden, terwijl ik het fijn vind als het biscuit mooi hoog wordt.
Ik ben dan ook opnieuw begonnen en de 2e keer was het helemaal goed. Ik ben gaan vullen, met botercrème en jam, 12e Taart (2)en gaan afsmeren en alles ging super goed. Ik voelde me er super bij! Totdat ik hem ging versieren. Ik vond het helemaal niets. Ik heb niet de juiste uitstekers voor zowel hartjes als cijfers. Binnenkort toch maar eens naar de winkel (en dat vind ik heel erg *sarcasme*)!  Mijn vriend vond hem gelukkig wel erg leuk en de ontvanger ook. En dat de ontvanger hem leuk vind, daar gaat het tenslotte om!

Borsten Taart

Een tijdje geleden kreeg ik het verzoek om een borsten taart te maken. De opa van de aanvrager was jarig en zou verrast worden met een zoete lekkernij.
Alle ingrediënten in huis gehaald en ik startte vol goede moed. Ik had al eerder 11e (3)borsten taarten gemaakt en dat ging allemaal goed. Nu ging het biscuit al fout. Ik haalde hem uit de oven en hij was nog vloeibaar. Hij was dus nog niet gaar, zal wel door de spanningen komen. Pff, nog maar een keer. Ook het biscuit daarna ging helemaal fout. Omdat ik de opdracht had aangenomen moest ik toch verder. Gelukkig lukte de komende 2 biscuits wel!
GELUKKIG! Ik ben daarna begonnen met het vullen en bekleden en dat ging allemaal prima. Helaas ben ik nog steeds niet tevreden met mijn taarten maar de aanvrager en haar opa waren er gelukkig heel erg blij mee! Vandaag ga ik mijn volgende taart in opdracht maken!

Tiffany Bag

Eindelijk! Eindelijk kon ik weer een taartje maken. 10e Taart
Ik vond het heerlijk. Dit was de eerste keer dat ik een vorm moest snijden en dat was toch wel erg lastig. Het zat niet erg mee en ik vond het erg lastig. Het was ook een nieuwe fondant die ik ging uitproberen en dat was ook wel anders werken dan normaal.
Toen ik vanochtend de taart ging inpakken om te vervoeren, brak het hengsel af. Pff, wat baalde ik zeg. Ik vond dit echt niet leuk. Ik had hem te kort laten drogen waardoor hij nog niet helemaal hard was. Helaas, het was niet anders!
De kleuren vond ik wel leuk, een keer wat anders dan roze (waar ik enorm fan van ben!). Het lijkt een beetje op de beroemde Tiffany kleuren.

De taart was gemaakt voor mijn zus. Ze werd 27 jaar en dat wordt natuurlijk gevierd met een taartje. Hij was gevuld met bokkenpootjes crème omdat mijn aanstaande schoonbroer dit erg lekker vind.

Vrolijk Pasen

Pasen 1

Heerlijk, die kleuren en het zonnige weer! Ik hou van de lente en de vrolijke kleuren en geuren die daarbij horen. Ik krijg dan altijd meer energie die ik nu goed kan gebruiken. Ik ben inmiddels nog steeds aan het lijnen en het gaat goed. Op een paar zwakke momentjes na hou ik me goed aan de regels die bij het afvallen horen. Maar ik ben niet alleen aan het afvallen, maar voornamelijk gezonder aan het leven. Doordat ik hier veel mee bezig ben, is het lastig mijn hobby uit te voeren. Want hoe lekker is het om af en toe een lekker stukje fondant of boter Pasen 2crème te proeven.
Voor Pasen en mijn lieve familie en schoon familie wilde ik een poging wagen en heb ik iets lekkers gemaakt. Ik keek ernaar uit om deze schattige mini cupcakes te maken. Het was lang geleden en ik was weer helemaal in mijn element. Maar liefst 42 mini cupcakes heb ik gemaakt in 5 eier dozen.

 

Vrolijk Pasen allemaal!